Kurczak z oliwkami (tagine) w wolowarze

Kurczak z oliwkami (tagine) w wolowarze

Kurczak z oliwkami (tagine) w wolowarze

Wyszło pysznie, bardzo aromatycznie. Sos z dodatkiem kiszonych cytryn rewelacyjny. Można to danie wstawić do wolnowaru na całą noc, ale można też wstawić tego samego dnia i po 4 godzinach mamy pyszny obiad. Z tej porcji otrzymamy sporo sosu. Nawet bez mięsa świetnie smakuje z ryżem. Polecam! Przepis  z książki "The slow cook book" - Heather Whinney składniki 8 dowolnych kawałków kurzych (nogi, uda ) 4 łyżki oliwy 1 łyżka mielonego imbiru 2 łyżki słodkiej papryki  szczypta pieprzu cayenne 1 łyżeczka kur... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Stare Gary

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

Stare GaryStare Gary

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

imbir, mięso, mielone, kurczak, papryka, sosy, ryż, kurczak z pomidorami, kurczak w pomidorach, marynaty, obiad, kurczak z cytryną, dania z kurczakiem, kurczak w marynacie, mięso mielone, kurczak z papryką , sos do ryżu, kurczak z czosnkiem, sos do kurczaka, dania bez mięsa, kurczak z ryżem, uda z kurczaka, ryż smażony

Inne przepisy z Stare Gary

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.