Wieprzowina QAFP z jesiennymi warzywami w adżice
Wieprzowina QAFP z jesiennymi warzywami w adżice
Przepis na : obiad
Pogoda za oknem typowo jesienna i nasz organizm domaga się cięższych i rozgrzewających dań. Wracam więc dziś do przepisu na adżikę. Adżika to ostry warzywny sos, który wywodzi się z kuchni kaukaskiej. Dziś można go spotkać przede wszystkim w kuchni gruzińskiej, rosyjskiej i arabskiej. Adzika doskonale komponuje się z daniami warzywnymi czy mięsnymi, z dodatkiem ryżu czy też makaronu. Tym razem wykorzystam ją w daniu mięsnym, z dodatkiem wieprzowiny QAFP, któ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity
Autor
Kulinarne przygody Gatity
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
warzywa, wieprzowina, papryka, pomidor, szynka, fasolka, sosy, cebula, ryż, dania mięsne, fasolka szparagowa, makaron, fasola, pieczywo, makarony, obiad, dania z makaronem, ryż z warzywami, szynka gotowana, sos do ryżu, sos mięsny, sos do makaronu, fasola czerwona, czerwona fasola, ryż smażony, makaron z szynką, warzywa na patelnie, makaron smażony, makaron na obiad, obiad z makaronem
Inne przepisy z Kulinarne przygody Gatity
Dodaj komentarz