Biały, żółty, czerwony - czyli pierś z kurczaka w trzech marynatach

Biały, żółty, czerwony - czyli pierś z kurczaka w trzech marynatach

Biały, żółty, czerwony - czyli pierś z kurczaka w trzech marynatach

Odpowiednio przygotowana i krótko grillowana pierś z kurczaka smakuje naprawdę genialnie! Dzięki wielogodzinnemu marynowaniu calutkie mięso przesiąka smakiem i aromatem przypraw i nabiera wspaniałej struktury. Wielokrotnie eksperymentowałam z marynatami do kurczaka na grilla i w wyniku tychże eksperymentów powstały moje trzy ulubione marynaty - biała, żółta i czerwona. Czyli ziołowo- czosnkowa, orientalna- shoarma i pikantna- paprykowa. Każda z nich jest pyszna i wyjątkowa na swój sposób. Biała jest niezwykl... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu DefinicjaSmaku

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

DefinicjaSmakuDefinicjaSmaku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, marynaty, mięso, pierś, piersi, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, papryka, czosnkowy, grill, shoarma, sosy, polędwiczki, curry, sałatki, polędwiczka, sałatka, kurczak w marynacie, chilli, francuskie, barbecue, sok, kurczak grillowany, szybki kurczak, sałatka z pomidorem, zdrowe przepisy, pierś w marynacie, smaczna sałatka, soczysta pierś z kurczaka, kurczak z czosnkiem

Inne przepisy z DefinicjaSmaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.