Przepis na : obiad
Smażone grzyby do słoików , przetwory Smażone grzyby w słoiku na zimowe chłody to jedna z najporęczniejszych zapraw jakie robię . Wystarczy otworzyć słoik , podsmażyć cebulkę , dorzucić do niej jego zawartość czyli grzyby , podgrzać , a potem śmietanka , czosnek i na talerz Smakują jak świeżo zebrane… Smażone na oleju dużo dłużej się przechowują do nawet roku , gdyż olej nie jełczeje tak łatwo jak masło czy smalec . Polecam naprawdę cudo , a że mamy w lasach inwazję podgrzybków i nie tylko to grzech nie spróbowa... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...