Baba Ghanoush – przepis na pastę z bakłażana

Baba Ghanoush – przepis na pastę z bakłażana

Baba ghanoush – arabska pasta z pieczonych bakłażanów Baba ghanoush pasta z pieczonego bakłażana jest jednym z symboli kuchni bliskowschodniej. Przygotowanie pysznej pasty z bakłażanów z cebulą, natką pietruszki, sokiem z cytryny i czosnkiem zajmuje maksymalnie 40 minut, a wersja podstawowa baba ghanoush zawsze smakuje wyśmienicie. W Europie klasyczna pasta z pieczonego bakłażana to pyszne smarowidło do chleba . Na Bliskim Wschodzie baba ghanoush zazwyczaj serwowana jest jako meze, podobnie jak hummus, sał...

Czytaj dalej na blogu Cztery Fajery

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

CzteryFajery.plCzteryFajery.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi, ciasto, śniadania, naleśniki, sałatka, sałatki, ciasteczka, zupa, deser, ryby, obiad, przetwory, ciasto na pierogi, chleb, rosół, ryba, ciasto na naleśniki, ciasto bez pieczenia, sałatka grecka

Inne przepisy z Cztery Fajery

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.