Wołowina wg przepisu Brasileiro
Wołowina wg przepisu Brasileiro
Jeśli marzycie o porządnym kawałku wołowiny na Waszym talerzu to dzisiejszy przepis jest dla Was. Brasileiro długo kręcił nosem, że wołowina u nas w Polsce droga, że niedobra bo nie ma to jak mięso z krowy brazylijskiej. Ale chęć na coś mięsnego przez duże M i Ę zwyciężyła. Oryginalna nazwa tej potrawy to LOMBO REACHEADO. I o to poniżej tego rezultat. Składniki: 1 kg mięsa wołowego na steki (polędwica, rostbef, itd do wyboru) 2 długie paski boczku wędzonego laska kiełbasy 1 cebula 3 łyżki przecieru ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Smaki Brazylii
Warto przeczytać

Dieta Pięciu Przemian
Jest to chińska dieta pomagająca utrzymać równowagę ciała i duszy.
Czytaj dalej...Autor
Polonesa i Brasileiro
Brasileiro gotuje, Polonesa notuje... poznaj sekrety brazylijskiej kuchnii...
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mięso, cebula, czosnek, papryka, kiełbasa, zupa pomidorowa, boczek, wołowina, sosy, stek wołowy, biała kiełbasa, sos pomidorowy, boczek w sosie, sos mięsny
Inne przepisy z Smaki Brazylii
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję