Juki ułańskie

Juki ułańskie

Juki ułańskie

Przepis na : kolacja

Składniki dwa kotlety schabowe kilka pieczarek 3-4 plasterki wędzonego boczku średni por łyżka bułki tartej sól, pieprz, majeranek 3 ząbki czosnku sos sojowy grzybowy Przygotowanie Ostrym nożem z mięsa zrobić sakiewki, ostrożnie roztłuc aby powiększyły swoją objętość  -  przyprawić solą, pieprzem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Boczek pokroić w małą kosteczkę, podsmażyć na łyżce smalcu. Dodać obrane i pokrojone pieczarki, a następnie pokrojony por. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem so... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gaździnka warzy

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Autor

Gosia Kunc

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, sosy, boczek, bułki, pieczarki, mięso, kotlety, schabowe, kotlet, kolacja, wieprzowina, przystawki, schab, obiad, kotlet schabowy z pieczarkami, pieczarki w sosie, pieczarki do obiadu, schab w sosie grzybowym, mięso na obiad

Inne przepisy z Gaździnka warzy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.