16.12 .2020 Magda Są takie produkty, z których pieczenie wydobywa zupełnie inny smak niż byśmy je usmażyli czy ugotowali. Są to na przykład buraki, bakłażany i właśnie marchewki. Ja uwielbiam te pieczone, czy to całe, czy w postaci frytek, które moje dziecko po prostu zajada garściami. Czasem wystarczy szczypta soli i solidny chlust oliwy i mamy coś pysznego. W tym wydaniu postawiłam na wyraźne smaki przypraw słodko-pikantnych, które jak dla mnie świetnie komponują się z marchewką. Możemy takie marchewki podać ja... czytaj dalej...
Jestem fanką kuchni i wszystkiego co z nią związane. Pasją do gotowania zaraziła mnie babcia, a mama przekazała dalsze tajniki wiedzy kulinarnej. Uwielbiam eksperymentować. Z każdym przepisem uczę się czegoś nowego, ciągle poszukuje nowych smaków i przepisów. Wyznaję zasadę, że z każdą potrawą trzeba wymagać od siebie coraz więcej.
Na moim blogu staram się dostarczyć inspirację na łatwą i pyszną kuchnię. Nic tak nie cieszy jak własnoręcznie przyrządzone potrawy i uśmiech na ustach tych co je zajadają. Nie zawsze jest idealnie, czasem coś nie wychodzi. Wtedy trzeba wziąć się w garść, uczyć się na własnych błędach i ugotować to jeszcze raz. Odrobina ambicji pozwala przezwyciężyć takie niepowodzenia i cieszyć się gotowaniem, które jest ciągłym procesem doskonalenia.
Zachęcam do gotowania, smakowania i eksperymentowania. Sprawcie aby wasza kuchni była najlepszym miejscem w domu, gdzie chce się przebywać, a gotowanie było przyjemnością a nie tylko codziennym obowiązkiem.