Ostatnio na blogu ciągle jajecznie, czyli jajka w roli głównej, ale taki przecież mamy czas 🐣🐤. Widzę także, że w oczekiwaniu na Święta Wielkanocne ciągle szukacie nowych kulinarnych inspiracji. Tym razem przygotowałam dla Was marmurkowe chińskie jajka, które nie dość, że są aromatyczne, to jeszcze pięknie się prezentują na stole. Możemy je podać z odrobiną majonezu i na przykład rzeżuchą. A na blogu znajdziecie też inne wielkanocne inspiracje: Jajka faszerowane pastą z makreli Faszerowane jajka z pieczarkami R... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...