Dzisiaj zapraszam na chyba już ostatni przepis w tym sezonie szparagowym, no chyba, że jeszcze zaskoczy mnie moja kochana działka :) W sklepach szparagów już praktycznie nie ma, ale ja zamroziłam dwa pokażne pęczki i jesienią czy w zimie będą jak znalazł. Polecam mrożenie tych warzyw, bo wychodzi to znacznie taniej niż kupienie gotowych mrożonek. Składniki: 250 g zielonych szparagów 1/2 średniego kalafiora 1 cebula 1 marchewka 10 cm białego pora 1 łyżeczka startego imbiru 1 łyżka sosu sojowego 1 korpus... czytaj dalej...
Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce. Mieszkam we Wrocławiu.