Mus z wędzonego łososia w sosie z rukoli

Mus z wędzonego łososia w sosie z rukoli

Mus z wędzonego łososia w sosie z rukoli

Delikatny mus z wędzonego na gorąco łososia z bitą śmietaną i sosem z rukoli. Smaczna przystawka na eleganckie przyjęcie, imprezę lub Święta.Składniki (na 5 porcji):125 g łososia wędzonego na gorąco125 g serka Apetina pesto i rukola200 g śmietanki 30%2 łyżeczki żelatyny1/4 szklanki mlekagarść rukoliokoło 1/4 szklanki słodkiej śmietany 18%1 łyżka oliwy z oliwekszczypta cukrubiały pieprzsólPrzygotowanie:Z łososia zdjąć skórę, jeśli są ości usunąć. Przełożyć do blendera, dodać serek i zmiksować na gładką masę.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Oryginalny smak

Warto przeczytać

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Autor

Oryginalny smakOryginalny smak

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

rukola, łosoś, bita śmietana, śniadania, przepisy na święta, deser, desery, ciasto, ciasteczka, sosy, mus, pesto, przystawki, łosoś wędzony, pasta, ryby, impreza, pasty, pieczywo, ryba, słodkie, warzywa, ciasto 3 bit, przekąski, przekąska, przystawka z łososia , przystawka z łososiem, ryba w ciescie, dania na gorąco, ciasteczka na święta

Inne przepisy z Oryginalny smak

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.