
Dzisiejsza sałatka powstała trochę przez przypadek. Sałacie kończył się termin przydatności, a ze śniadania zostały dwa ugotowane jajka. Wystarczył szybki przegląd lodówki i wyciągnąłem słoik z pysznym konserwowym kalafiorem o smaku curry - dzieło mojej mamy, która przetwarza prawie wszystko :) Jako, że sałatka nam smakowała podam przepis :) Składniki : - mix sałat, - 2 ugotowane jajka, - 2 pomidory rzymskie, - słoik kalafiora konserwowego. Sos : - 2 łyżki jogurtu naturalnego, - 1 łyżka majonezu, - 1 łyże... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...