Cevapcici czy kebab? Na patyku z mięta i kuminem

Cevapcici czy kebab? Na patyku z mięta i kuminem

Cevapcici czy kebab? Na patyku z mięta i kuminem

Cevapcici to danie pochodzenia bałkańskiego robione z mięsa mielonego, mocno doprawione ziołami. W kształcie podłużnych kiełbasek. Kebab z mięsa mielonego grillowany na patyku to danie kuchni greckiej i tureckiej. Robiąc takie mięso nie sugerowałam się konkretnym krajem ani przepisem. Mięso postanowiłam zrobić i doprawić bazując na obu kulturach wg własnego uznania. Najważniejszą zasadą jest przygotowywanie dania z mięsa baraniego, jagnięcego czy wołowiny. Omijamy wieprzowinę. Dodajemy dużo świeżych ziół i kumi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bon Appetit Małgorzaty

Autor

Małgorzata Kwiatkowska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kebab, mięso, mielone, ziemniak, ziemniaki, mięso mielone, papryka, rozmaryn, sosy, greckie, ogórki, pieczone ziemniaki, dania mięsne, szaszłyki, wieprzowina, kiełbaski, chilli, wołowina, sos ziołowy, pieczone ziemniaki z czosnkiem, mięsa pieczone, pieczeń z mięsa mielonego, sos chilli, pieczeń z mielonego, sos do jajek, sos do mielonego , sos mięsny, czosnek w ziołach, jajka nadziewane

Inne przepisy z Bon Appetit Małgorzaty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.