Cevapcici czy kebab? Na patyku z mięta i kuminem
Cevapcici czy kebab? Na patyku z mięta i kuminem
Cevapcici to danie pochodzenia bałkańskiego robione z mięsa mielonego, mocno doprawione ziołami. W kształcie podłużnych kiełbasek. Kebab z mięsa mielonego grillowany na patyku to danie kuchni greckiej i tureckiej. Robiąc takie mięso nie sugerowałam się konkretnym krajem ani przepisem. Mięso postanowiłam zrobić i doprawić bazując na obu kulturach wg własnego uznania. Najważniejszą zasadą jest przygotowywanie dania z mięsa baraniego, jagnięcego czy wołowiny. Omijamy wieprzowinę. Dodajemy dużo świeżych ziół i kumi... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Bon Appetit Małgorzaty
Autor
Małgorzata Kwiatkowska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kebab, mięso, mielone, ziemniak, ziemniaki, mięso mielone, papryka, rozmaryn, sosy, greckie, ogórki, pieczone ziemniaki, dania mięsne, szaszłyki, wieprzowina, kiełbaski, chilli, wołowina, sos ziołowy, pieczone ziemniaki z czosnkiem, mięsa pieczone, pieczeń z mięsa mielonego, sos chilli, pieczeń z mielonego, sos do jajek, sos do mielonego , sos mięsny, czosnek w ziołach, jajka nadziewane
Inne przepisy z Bon Appetit Małgorzaty
Dodaj komentarz