Pomysł na szybki, tani i sezonowy obiad - kotlety jajeczne wraz z dodatkiem upieczonej dyni hokkaido. Bardzo proste do przygotowania. Kotleciki wbrew pozorom są mocno sycące. Najlepiej podać je z grzybowym sosem, np. kurkowym (przepis na sos TUTAJ ). Składniki na 4 porcje: 5 jajek 250 g upieczonej dyni, np. hokkaido sól, pieprz kurkuma 1 łyżka posiekanego koperku 2-3 łyżki bułki tartej do obtoczenia bułka tarta do smażenia oliwa z oliwek + 2 łyżki masła Cztery jajka ugotować na twardo. Następnie obrać ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)