Kotlety z kaszy jaglanej i mięsa mielonego Kotlety z kaszy jaglanej i mięsa mielonego Składniki na kotlety z kaszy jaglanej i mięsa mielonego dla 4 osób: pół kg mięsa mielonego (najlepiej drobiowego) 20 dkg kaszy jaglanej mały słoik (ok. 300g) pomidorów suszonych w zalewie 2 łyżki świeżego koperku 2 jajka 2 łyżki mąki sól, pieprz odrobina gałki muszkatołowej olej do smażenia bułka tarta do panierki Wykonanie: Uprażyć kaszę jaglaną ( tak jak zwykłą kaszę). Do zimnej kaszy dodajemy: mięso mielone, pomidory pokro... czytaj dalej...
Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.
Czytaj dalej...Witam. Nazywam się Małgosia i mam 40 lat. Przez ostatnie 18 lat byłam szefem kuchni w renomowanej restauracji, podczas których przeżyłam wiele ciekawych, zabawnych i zaskakujących sytuacji. Miałam przyjemność szkolić się u Kurta Schellera i gotować z Magdą Gessler. Ostatnio postanowiłam podzielić się swoimi doświadczeniami i przepisami na blogu, na który serdecznie zapraszam.