Indie - Shahi Tofu-Paneer
Indie - Shahi Tofu-Paneer
Przepis na : obiad
Shahi paneer to jedna z naszych ulubionych potraw kuchni indyjskiej. Paneer, czyli indyjski serek (trochę podobny do twarogu) zastąpiliśmy podrasowanym tofu. Dzięki długiemu procesowi smażenia tofu calkowicie zmienia konsystencję i staje się bardzo podobne do sera paneer. Do tego kremowo-korzenny sos, znacznie różniący się od tych, które znamy z bardziej popularnych indyjskich potraw, jak na przykład aloo gobi (curry ziemniaczano-kalafiorowe). Składniki (2-3 porcje): Tofu-paneer - 2 łyżki oleju - 200 g tofu - 1... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Roślinożerni urlopowicze
Warto przeczytać

Tradycyjne potrawy świata - Singapur
Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?
Czytaj dalej...Autor
Kacper Rossa
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pasta, sosy, curry, ryż, obiad
Inne przepisy z Roślinożerni urlopowicze
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję