Kurczak po gospodarsku.

Kurczak po gospodarsku.

Kurczak po gospodarsku.

Pierś z kurczaka zyskała miano suchej i niezbyt zachęcającej, czas to zmienić. Przede wszystkim mięsa tego nie należy poddawać zbyt długiej obróbce cieplnej. Tak więc ma być szybko i bardzo gorąco, aby soki nadto nie wyciekały. Dość tych mądrości ludowych. Do przygotowania tego dania wykorzystałam Przyprawę gosposi bez glutaminianu sodu i soli od Rafex . W swoim składzie ma: pieprz czarny - grys, majeranek, bazylia, gorczyca, lubczyk, kolendra, kminek, cebula, kurkuma, czosnek, tymianek, papryka słodka. Wiec... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu MamaOskarka

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

Wioleta g-a

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

papryka, pierś, piersi, ryż, dynia, kurczak, sos sojowy, mięso, sosy, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, sok, dynia marynowana, mięso duszone, sos do ryżu, sos do kurczaka, kurczak z papryką , dania na gorąco, kurczak z czosnkiem, dania z piersi kurczaka, szybki kurczak, dania z kurczakiem, kurczak z ryżem, dania bez mięsa, kurczak duszony na ryżu

Inne przepisy z MamaOskarka

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.