Jajko zapiekane w awokado

Jajko zapiekane w awokado

Jajko zapiekane w awokado

Przepis na : śniadanie

Jajko zapiekane w awokado Wolne dni i długie, leniwe poranki inspirują do przygotowania smacznych i niespiesznych śniadań. Wiosną i latem z pewnością znajdziecie wiele okazji na przygotowanie takiego właśnie śniadania. Moją propozycją na śniadanie jest jajko zapiekane w awokado - niezwykle prosta i szybka do przygotowania, a jednocześnie pyszna i zdrowa potrawa. Gorąco polecam!  Jajko zapiekane w awokado Składniki 2 awokado 4 małe jajka sól, pieprz słodka papryka sos sriracha (opcjonalnie) Przygotowanie:&nbs... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codzienne Gotowanie

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.