Marynowane grzyby

Marynowane grzyby

Marynowane grzyby

  Tyle grzybów to ja w życiu chyba nie widziałam! Pojechaliśmy do lasu z myślą o spacerze, oczywiście z koszykiem, bo może coś się trafi. I trafiły się podgrzybki! Można było zbierać i zbierać, ale mieliśmy tylko jeden koszyk... Z drugiej strony, gdybym nazbierała jeszcze jeden, miałam problem z ich przerobieniem:)  Część przerobiłam na pastę do słoików, część zamroziłam, a najładniejsze zamarynowałam. Tym sposobem marynuję różne rodzaje grzybów, ale nie mieszam gatunków. Do marynowania wybieram g... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Obiad gotowy

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Julianna Bednarczuk

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, obiad, placki, pierogi, pasta, sosy, zupa grzybowa, zupa, makaron, kanapki, boczek, kapustą, kanapka, pierogi z kapusta i grzybami, przetwory

Inne przepisy z Obiad gotowy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.