Pieczeń wołowa marynowana w winie medium rare
Pieczeń wołowa marynowana w winie medium rare
Przepis na : obiad
Macie ochotę na sztukę pieczonej wołowiny medium rare? Pewnie wielu z Was powie, że nie lubi takiego krwistego mięsa. No cóż pieczeń wołowa nadaje się do jedzenia jeśli jest medium rare czyli wtedy, kiedy mięso uzyska wewnętrzną temperaturę 58ºC. Mięso jest wtedy różowe w środku, bardzo miękkie i lekko się kroi. Przepis na rostbef to pieczeń wołowa, która dochodzi w piekarniku powoli. To jest cała tajemnica dobrze upieczonej wołowiny . Na pieczeń wołową najlepiej wykorzystać porcję skruszonej i chudej wołowiny ja... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu codojedzenia
Autor
codojedzenia
Molekularny biolog z wykształcenia, kulinarna blogerka z zamiłowania
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mięso, mięsa pieczone, zapiekanki, zapiekanka, sosy, ziemniaki, rukola, marynaty, obiad, zapiekanka z ziemniakami, zapiekanka ziemniaczana, sałatki, sałatka, kanapki, pieczone ziemniaki, sałatka z pomidorem, wołowina, bez pieczenia, zapiekanka z mięsem , sałatka z rukolą, salatka ziemniaczana, sałatka do obiadu, lekkie sałatki
Inne przepisy z codojedzenia
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję