Kurczak cytrynowy z kaszą gryczaną niepaloną
Kurczak cytrynowy z kaszą gryczaną niepaloną
Kurczak cytrynowy, znakomicie będzie smakował na ciepło oraz jako dodatek do sałatek.
Kasza gryczana niepalona uzyskiwana jest z gryki. Stosowana jako dodatek do dań mięsnych i wegetariańskich. Kasza gryczana zawiera spore ilości białka, minerałów oraz witaminy z grupy B.
Składniki:
4-6 filetów z kurczaka,
2 białe cebule,
1 cytryna,
4 ząbki czosnku,
1 papryka chili,
świeży rozmaryn,
100 ml bulionu warzywnego,
½ łyżeczki pieprzu cytrynowego,
50 ml oleju rzepakowego,
sól do smaku,
pieprz cz... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Moniki Smakołyki
Autor
Monika L
Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kasza gryczana, kasza, kurczak, pieczenie, mięso, cebula, ogórki, cytryna, ogórki kiszone, sosy, rozmaryn, mielone, ogórek, polewa, filet z kurczaka, papryka, sok, wegetariańska, dania mięsne, polędwiczka, wegetarianskiego, polędwiczki, sałatki, lekka, sałatka, mięsa pieczone, bez pieczenia, dania z kurczakiem, kurczak z cytryną, kurczak z czosnkiem
Inne przepisy z Moniki Smakołyki
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję