ŁOPATKA WIEPRZOWA W SOSIE Z SUSZONYMI GRZYBAMI

ŁOPATKA WIEPRZOWA W SOSIE Z SUSZONYMI GRZYBAMI

ŁOPATKA WIEPRZOWA W SOSIE Z SUSZONYMI GRZYBAMI

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 50 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 16 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-3 Składniki: 30-4 0 dag łopatki wieprzowej, 2 średnie cebule, 3 garście suszonych grzybów (wcześniej namoczonych w 1/2 l wody), majeranek, ostra papryka, sól, 2 liście laurowe, 3 ziarna ziela angielskiego, czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej + 4 łyżki wody (do zagęszczenia sosu), 2 ząbki czosnku. Przygotowanie: Mięso kroję w mniejsze kawałki, cebulę w ćwierćplasterki, czosnek siekam. Razem podsmażam n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu JejKuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.