WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT (+ 80 MINUT PRZYGOTOWANIE CIASTA) ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 20 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 4-6 Składniki ciasta: 13 g świeżych drożdży, około 1,5 szklanki mąki, 1/2 szklanki ciepłej wody, 1/4 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki cukru, łyżka oleju. Składniki farszu: około 100 g salami, 500 g pieczarek, 2 większe cebule, 150 g tartej mozzarelli, 100 g mascarpone. Składniki sosu pomidorowego: 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego, odrobina wody, oregano, sól, piep... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Na każdej imprezie nie może zabraknąć dobrych drinków i smacznego jedzenia. Oczywiście najlepsze są szybkie przekąski, potocznie nazywane finger foods, jednak nie może też zabraknąć sałatek.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...