hreczanyki – bieszczadzkie kotleciki z kaszy gryczanej

hreczanyki – bieszczadzkie kotleciki z kaszy gryczanej

hreczanyki – bieszczadzkie kotleciki z kaszy gryczanej

składniki: 250 g kaszy gryczanej 250 g mięsa mielonego 2 jajka 3-4 ząbki czosnku sól, pieprz, cząber tłuszcz do smażenia wykonanie: Kasze gotujemy w lekko osolonej wodzie. Gdy kasza się ugotuje mieszamy ją dokładnie z jajkami oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Całość doprawiamy solą, pieprzem i cząbrem. Z gotowej masy formujemy małe kotleciki i smażymy z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Podajemy na ciepło ze śmietaną lub sosem czosnkowym lub sosem grzybowym. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.