Pomysł na… dynię makaronową z sosem bolognese
Pomysł na… dynię makaronową z sosem bolognese
Tak samo proste jak spaghetti bolognese. Różnica polega na tym, że nie czekamy, aż ugotuje się makaron, a na to, by upiekła się dynia. Dynię makaronową dzielimy wzdłuż na dwie połówki. Usuwamy gniazdo nasienne. Środek smarujemy olejem kokosowym i trochę solimy. Układamy na blasze skórką do góry i pieczemy ok. 40 minut w 180 st. C. W tym czasie przygotowujemy sos boloński. Ja użyłam 500 g mięsa mielonego z indyka i 750 g passaty. Podsmażyłam mięso i zalałam połową passaty. Gdy passata trochę odparowała, zostawiła... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kucharzyca
Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Autor
Kucharzyca
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mielone, dynia, mięso, sosy, makarony, makaron, mięso mielone, spaghetti bolognese, kokosowe, indyk, spaghetti, dania mięsne, zapiekanka, zapiekanki, czosnek w ziołach, dania z makaronem, zapiekanka makaronowa, pieczeń z mięsa mielonego, mięsa pieczone, sos do makaronu, sos spaghetti, makaron z serem, sos mięsny, zapiekanka z mięsem , zapiekanka z serem
Inne przepisy z Kucharzyca
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję