Przepis na : obiad
Pierś z kurczaka po włosku a’la caprese to danie dla fanów prostego połączenia pomidorów, mozzarelli i bazylii. Te włoskie smaki zawsze kojarzą mi się z nadchodzącym latem. Potrawa jest jednogarnkowa (nie licząc konieczności dogotowania makaronu), bardzo prosta do przygotowania i niezwykle pyszna. Jeśli zmęczeni po pracy nie macie siły na skomplikowane potrawy, a jednocześnie chcielibyście, aby “wyglądało i smakowało”, to ten sposób na pierś z kurczaka jest genialny. Szczególnie polecam z... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...