To proste i bardzo tanie danie obiadowe. Staram, się aby posiłki przeze mnie przygotowywane były smaczne i niedrogie. 500 g udek z kurczaka 300 g zielonej fasolki szparagowej 2 łyżki mąki 1 łyżeczka curry 0,5 łyżeczki ostrej czerwonej papryki 0,5 łyżeczki ziół prowansalskich Przyprawa do kurczaka Sól Pieprz Olej Udka obficie przyprawić przyprawą do kurczaka. Rozgrzać olej na patelni i obsmażyć na rumiany kolor. Wlać 250 ml wody. Dołożyć pokrojoną zieloną fasolkę (świeżą lub mrożoną). W małej miseczce ro... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...