Pulpeciki z indyka pieczone z jabłkiem do piwa Witbier
Pulpeciki z indyka pieczone z jabłkiem do piwa Witbier
Przystawka do piwa Witbier, króre serwowane jest temperaturze 6 C. Podawany z ziołowymi i cytrynowymi sosami, chudymi rybami, dróbiem, sałatki z dodatkiem ziół i białego mięsa. Dominujące nuty to ziołowa (kolendra) i cytrusowa (skórka pomarańczowa). Smak kwaśno-cierpki. Do niego przygotowałam pieczone pulpeciki z jabłkiem, polskim miodem akacjowym i serem bursztyn lub rubin. Składniki: 500 gram mielonego mięsa z indyka płaska łyżeczka soli płaska łyżeczka mielonego kuminu łyżeczka płynne... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu AZgotuj!
Autor
AZgotuj
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mielone, mięso, jabłka, sosy, dipy, ryby, pulpeciki, tarta, ser, mięso mielone, cytryna, indyk, pulpety, przystawki, ryba, sałatki, sałatka, bezglutenowe, przekąski, sos ziołowy, tarta z jabłkami, pieczone jabłka, jabłka pieczone, mięsa pieczone, pieczeń z mięsa mielonego, pieczeń z mielonego, ser biały, salatka z serem, czosnek w ziołach
Inne przepisy z AZgotuj!
Dodaj komentarz