Przepis na : kolacja
Bardzo stary przepis, znalazłam go w moim zeszycie z datą marzec 1994 rok. Trochę to odległe czasy, ha ha Słoninę lub boczek pokroić w drobną kostkę, cebulę w piórka. Na patelnię wrzucić masło i rozgrzać patelnię. Obsmażyć słoninkę, aż powstaną chrupiące skwarki, wrzucić cebulę i smażyć aż zmięknie. Zdjąć wszystko z patelni i dodać pokrojone mięso w małe kawałki. Wlać wino i smażyć aż wino prawie wyparuje. Dodać słoninę i cebulkę, grzyby pokrojone drobno, wlać wywar, zioła,dodać przecier pomidorowy. Doprawić s... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl