
Karp to tradycyjna wigilijna ryba przygotowywana na różne sposoby. Najczęściej serwowany jest jako karp smażony, pieczony, w sosie, czy też w galarecie. Polecamy Wam również wypróbować karpia faszerowanego. Poniżej znajdziecie kilka sprawdzonych przepisów na karpia, które z pewnością zachwycą Waszych gości podczas wigilijnej wieczerzy. Pamiętajcie o schowaniu kilku łusek karpia do portfela - przynoszą szczęście! :-)
Karp w galarecie pomarańczowej
|
Karp świąteczny
|
Karp w galarecie
|
Karp pieczony, faszerowany
|
Karp smażony/ karp wigilijny
|
Filety z karpia w delikatnie cebulowej panierce.
|
Tradycyjny Karp Smażony
|
Karp słodko kwaśny i bułeczki na parze
|
Karp w maśle
|
Karp faszerowany grzybami
|
Karp w szarym sosie
|
Karp w migdałach
|
Orientalny karp duszony w sosie pomidorowym
|
Rolada z karpia w piwie z rodzynkami.
|
Karp na parze
|