15 przepisów na karpia

Karp to tradycyjna wigilijna ryba przygotowywana na różne sposoby. Najczęściej serwowany jest jako karp smażony, pieczony, w sosie, czy też w galarecie. Polecamy Wam również wypróbować karpia faszerowanego. Poniżej znajdziecie kilka sprawdzonych przepisów na karpia, które z pewnością zachwycą Waszych gości podczas wigilijnej wieczerzy. Pamiętajcie o schowaniu kilku łusek karpia do portfela - przynoszą szczęście! :-)

Karp w galarecie pomarańczowej Karp w galarecie pomarańczowej Karp świąteczny Karp świąteczny Karp w galarecie Karp w galarecie
Karp pieczony, faszerowany Karp pieczony, faszerowany Karp smażony/ karp wigilijny Karp smażony/ karp wigilijny Filety z karpia w delikatnie cebulowej panierce. Filety z karpia w delikatnie cebulowej panierce.
 
Tradycyjny Karp Smażony Tradycyjny Karp Smażony Karp słodko kwaśny i bułeczki na parze Karp słodko kwaśny i bułeczki na parze Karp w maśle Karp w maśle
 
Karp faszerowany grzybami Karp faszerowany grzybami Karp w szarym sosie Karp w szarym sosie Karp w migdałach Karp w migdałach
Orientalny karp duszony w sosie pomidorowym Orientalny karp duszony w sosie pomidorowym Rolada z karpia w piwie z rodzynkami. Rolada z karpia w piwie z rodzynkami. Karp na parze Karp na parze

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.