Karp to tradycyjna wigilijna ryba przygotowywana na różne sposoby. Najczęściej serwowany jest jako karp smażony, pieczony, w sosie, czy też w galarecie. Polecamy Wam również wypróbować karpia faszerowanego. Poniżej znajdziecie kilka sprawdzonych przepisów na karpia, które z pewnością zachwycą Waszych gości podczas wigilijnej wieczerzy. Pamiętajcie o schowaniu kilku łusek karpia do portfela - przynoszą szczęście! :-)
Karp w galarecie pomarańczowej | Karp świąteczny | Karp w galarecie |
Karp pieczony, faszerowany | Karp smażony/ karp wigilijny | Filety z karpia w delikatnie cebulowej panierce. |
Tradycyjny Karp Smażony | Karp słodko kwaśny i bułeczki na parze | Karp w maśle |
Karp faszerowany grzybami | Karp w szarym sosie | Karp w migdałach |
Orientalny karp duszony w sosie pomidorowym | Rolada z karpia w piwie z rodzynkami. | Karp na parze |