
Sałatka warstwowa z szynką, jajkami i warzywami, polane pysznym sosem jogutrowym - to moja propozycja sałatki na Wielkanoc (i nie tylko;)) Składniki: 5 dużych plastrów szynki konserwowej, 4 jajka, pół dużej papryki, duży pomidor, 3/4 puszki kukrydzy konserwowej, 2 łyżeczki majonezu, 1/2 łyżeczki musztardy kremskiej, 5 łyżej jogurtu, 1/4 łyżeczki kurkumy, szczypta soli i białego pieprzu, mały pęczek szczypiorku Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i ścietamy na tartce na grubych oczkach. Paprykę i sz... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...