Gzik czyli twaróg ze śmietaną, cebulą lub szczypiorkiem. U mnie dodatkowo z rzodkiewką, Koniecznie podany z ziemniakiem gotowanym w mudurkach. Składniki: 4-5 średniej wielkości młodych ziemniaków (poza sezonem należy obrac ze skóry), 250 g twarogu półtłustego, 2-3 łyżki śmietany 12%, pół pęczku szczypiorku (lub mała cebula), 4 rzodkiewki, sól, pieprz, koperek do dekoracji Przygotowanie: Ziemniaki dokładniem myjemy, gotujemy w całości w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy, kroimy na pół. D... czytaj dalej...
Dieta cebulowa, trwa zwykle od 2 do 3 tygodni, jest dietą odchudzającą przeznaczoną dla osób dorosłych. Podstawą diety są warzywa cebulowe. Cebula, por, szczypior oraz czosnek.
Czytaj dalej...