3 porcje spaghetti, 400 g szpinaku 50 ml oleju rzepakowego, sok z cytryny, sól, cukier, 100 g orzechow włoskich, 90 g świeżo startego sera (parmezan, pecorino) Szpinak umyć, osuszyć. Zblendować z sokiem cytrynowym, olejem i orzechami włoskimi. Doprawić do smaku solą i cukrem. Makaron ugotować al dente. Na patelnię wlać pesto, włożyć odcedzony makaron i wymieszać. W przypadku gdyby sos był za gęsty, dodać trochę wody z gotowania makaronu. Przed podaniem posypać serem. Jeżeli wolimy wersję mięsną, proponuję 150 g... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...