Wywar na kościach z pieczonej gęsi
Wywar na kościach z pieczonej gęsi
Piekliście gęś? Zostało dużo kości? A może macie jeszcze gęsią szyję? Szkoda to wszystko wyrzucić. Na takich kościach można przygotować bardzo dobry bulion, stanowiący świetną bazę dla zup. Można też zjeść bulion po prostu z lanymi kluskami lub makaronem. składniki:korpus i wszelkie pozostałości z upieczonej gęsi + ew szyja2 marchewki3 - 4 pietruszki1 mały seler lub 1/2 dużego 2 duże cebule1 duży lub 2 mniejsze pory1/2 główki czosnku5-6 ziarenek ziela angielskiego10 ziarenek pieprzu... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Stare Gary
Autor
Stare Gary
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kluski, sos sojowy, sosy, seler, zupa, marchewka, warzywa, por , kluski lane, makarony, makaron, zupa z selera, sos do makaronu, bez pieczenia
Inne przepisy z Stare Gary
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję