Tajska zupa z czerwonym carry i makaronem

Tajska zupa z czerwonym carry i makaronem

Tajska zupa z czerwonym carry i makaronem

zupa jest pełna smaku z kawałkami delikatnego kurczaka,z  makaronem ryżowym, kolendrą, i sokiem z limonki! Składniki 1 łyżka oliwy z oliwek 500-600 g bez kości, bez skóry pierś kurczaka, pokrojone w kawalki sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku 3 ząbki czosnku, posiekane 1 czerwona papryka, pokrojona w kostkę 1 szalotka pokrojona 2 łyżki czerwonej pasty curry 1 łyżka świeżo startego imbiru 1/2 szklanki posiekanych świeżych liści kolendry 2 łyżki świeżo wyciśniętego soku z limonki 1 do 2 łodyg t... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu w mojej kuchni

Autor

JadziaJadzia

Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, makaron, zupa, curry, mielone, pasta, sosy, pierś z kurczaka, pierś kurczaka, grzyby, kurczak z makaronem, kurczak curry, zupa rybna, sos pieprzowy, zupa grzybowa

Inne przepisy z w mojej kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.