Udka z kurczaka po tajsku
Udka z kurczaka po tajsku
Przepis na : obiad
Ponownie pomieszamy w garach kuchni tajskiej. Aby wzbogacić ryż jaśminowy po tajsku przygotujemy udka z kurczaka po tajsku. Całe bogactwo smaku zawarte jest w marynacie. Składniki: - ok. 2 kg udek bez skóry (8 szt.) Marynata: - 5 łyżek oleju sezamowego - 5 łyżek sosu sojowego - 2 łyżki sosu ostrygowego - 1,5 łyżeczki trawy cytrynowej - sok z limonki - 2 łyżeczki nasion kolendry - 3 cm świeżego imbiru - 2 łyżeczki skórki pomarańczowej - chilli w płatkach - czosnek suszony (może być świeży) - 2 łyżeczki skrobi kukury... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu mojewypiekiinietylko
Autor
mojewypiekiinietylko
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
udka , marynaty, ryż, kurczak, mięso, sosy, kurczak po tajsku, kuchnia tajska, udka z kurczaka, obiad, pieczone udka, imbir, susz, por , surówka, cytryna, mięsa pieczone, kurczak z ryżem, potrawy z kurczaka, kurczak w marynacie, dania z kurczakiem, sos chilli, sos do kurczaka, sos do ryżu, kurczak pieczony, kurczak z czosnkiem, podudzia z kurczaka, pałki kurczaka, dania na gorąco, dania bez mięsa
Inne przepisy z mojewypiekiinietylko
Dodaj komentarz