Mało czasu na przygotowanie obiadu? Wystarczy makaron, dojrzałe awokado, bazylia i czosnek. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Awokado kroimy na pół, wyrzucamy pestkę, miąższ przekładamy do miseczki i miksujemy z czosnkiem i bazylią. Nie masz miksera? Nie szkodzi. Awokado ugnieć widelcem, potnij bazylię nożyczkami (szkoda, by aromatyczne soki wsiąkały w deskę przy krojeniu) a czosnek zetrzyj na tarce o małych oczkach lub przeciśnij przez praskę. Nie masz świeżych ziół? Nie szkodzi. Użyj susz... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...