Zamiast pesto… awokado

Zamiast pesto… awokado

Zamiast pesto… awokado

Mało czasu na przygotowanie obiadu? Wystarczy makaron, dojrzałe awokado, bazylia i czosnek. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Awokado kroimy na pół, wyrzucamy pestkę, miąższ przekładamy do miseczki i miksujemy z czosnkiem i bazylią. Nie masz miksera? Nie szkodzi. Awokado ugnieć widelcem, potnij bazylię nożyczkami (szkoda, by aromatyczne soki wsiąkały w deskę przy krojeniu) a czosnek zetrzyj na tarce o małych oczkach lub przeciśnij przez praskę. Nie masz świeżych ziół? Nie szkodzi. Użyj susz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kucharzyca

Warto przeczytać

Najlepszy sos czosnkowy!

Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!

Czytaj dalej...

Jak zrobić sos holenderski

Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.

Czytaj dalej...

Jak zrobić zasmażkę?

Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.

Czytaj dalej...

Autor

Kucharzyca

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

awokado, makarony, makaron, sosy, pesto, obiad, ser, sos do makaronu, makaron na obiad, obiad z makaronem, dania bez mięsa, mus, mięso, pasty, pasta, makaron z serem, dipy, makaron z pesto, dania z makaronem

Inne przepisy z Kucharzyca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.