Pierś kaczki w cieście francuskim

Pierś kaczki w cieście francuskim

Pierś kaczki w cieście francuskim

1 opakowanie ciasta francuskiego,   2 piersi kaczki, 6 fig, 150 ml czerwonego wytrawnego wina, 1 łyżka miodu, 2 łyżki orzechów włoskich w miodzie*, 2 naleśniki lub bułka maślana, brioszka,** 2 łyżki zimnego masła, sól, Pierś kaczki oczyścić, usunąć resztki piór, umyć, osuszyć. Skórę naciąć w kratkę, nie przecinając mięsa. Położyć piersi skórą do dołu na zimnej patelni i powoli smażyć wytapiając tłuszcz. Gdy skóra się ładnie zrumieni odwrócić na drugą stronę i smażyć do zrumienienia. Piersi zdjąć z pat... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Autor

królestwogarów

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

figa, ciasto, kaczki, pierś, piersi, orzechy, naleśniki, piersi z kaczki, francuskie, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, mięso, sosy, naleśnik, ciasto francuskie, słoik, bułki maślane, bułki, ciasto z orzechami, ciasto na naleśniki, mięsa pieczone

Inne przepisy z królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.