Serowa krajanka z warzywami i grzybami mun

Serowa krajanka z warzywami i grzybami mun

Serowa krajanka z warzywami i grzybami mun

Składniki: na 4 porcje 250 g makaronu krajanka Czaniecki, 50 g grzybów mun, 1 mała cukinia, 1 cebula, 10 plasterków pora, 50 g sera żółtego, sól do smaku, pieprz czarny do smaku, 1 łyżka ciemnego sosu sojowego, 100 g bulionu warzywnego, oliwa z oliwek, świeża bazylia.  Przygotowanie: Grzyby mun zalewamy wrzącą wodą, odstawiamy na 10 min, odcedzamy i kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w kostkę, a cukinię w paseczki. Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oliwy i podsmażamy na niej... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moniki Smakołyki

Autor

Monika LMonika L

Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, makaron, makarony, cukinia, cebula, sos sojowy, ser żółty, por , sosy, zupa grzybowa, warzywa, makaron z serem, makaron z patelni, sos do makaronu, sos z grzybów , makaron smażony, warzywa na patelnie, smażony ser, sos serowy

Inne przepisy z Moniki Smakołyki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.