Składniki: na 4 porcje 250 g makaronu krajanka Czaniecki, 50 g grzybów mun, 1 mała cukinia, 1 cebula, 10 plasterków pora, 50 g sera żółtego, sól do smaku, pieprz czarny do smaku, 1 łyżka ciemnego sosu sojowego, 100 g bulionu warzywnego, oliwa z oliwek, świeża bazylia. Przygotowanie: Grzyby mun zalewamy wrzącą wodą, odstawiamy na 10 min, odcedzamy i kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w kostkę, a cukinię w paseczki. Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oliwy i podsmażamy na niej... czytaj dalej...
Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.