Kurczak w majeranku na słodko
Kurczak w majeranku na słodko
Składniki
- 1,5 kg filetu z kurczaka
- 1 kostka masła
- 3 łyżki musztardy
- 3 łyżki miodu
- 6 łyżek majeranku
Wykonanie
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Obtoczyć w majeranku i schłodzić. Masło roztopić na małym ogniu. Dodać musztardę, miód i wymieszać. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego. Zalać sosem miodowo-musztardowym. Piec 60 minut w temperaturze 200oC, mieszając mięso co jakiś czas.
Uwaga – sprawdzona rada
1) z pozostałego tłuszczu można zrob... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Świat Smaku
Autor
Świat Smaku
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
słodkie, ciekawe przepisy, sosy, miód, mięso, do pracy, pieczenie, sos miodowo musztardowy, ryż, kurczak, mięsa pieczone, sos do ryżu, kurczak w miodzie, sos do kurczaka, kurczak pieczony, kurczak z ryżem
Inne przepisy z Świat Smaku
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję