Do przygotowania potrzebujemy: Pierś z kurczaka- 1kg (3 sztuki) Ser mimolette- 130g Salami- 85g ( 33 sztuki) Ketchup lub sos zero cukru- 55g Przyprawa sycylijska lub włoska- 2 łyżeczki Sól i pieprz Oliwa z oliwek do nasmarowania naczynia Mięso oczyścić i za pomocą ostrego noża zrobić w każdym kawałku duże kieszenie, uważać aby nie przeciąć mięsa. Każdy kawałek nacieramy solą, pieprzem i przyprawą wewnątrz i na zewnątrz. Odstawić do lodówki na 30 min. Ser zetrzeć na tarce. Włączamy piekarnik na 240C. Do każdej ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...