Idealny krem warzywny z nutą indyjskiej pikanterii. Rozgrzewająca, sycąca, w smaku zaskakująca. Składniki: 1 świeży brokuł ok. 450 g, 1 batat ok. 250 g, 3 ząbki czosnku, 1 biała cebula, 1 marchew, 0,7 l bulionu warzywnego, 1-2 łyżki sosu sojowego, pieprz kolorowy świeżo zmielony do smaku, 2 łyżki oleju rzepakowego, przyprawa garam masala do smaku. Przygotowanie: Cebulę, czosnek, kroimy w kostkę. Batat i marchew obieramy, kroimy w plastry, brokuł dzielimy na mniejsze różyczki. Kilka różyczek odkła... czytaj dalej...
Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.