Wołowina z pomarańczami i imbirem
Wołowina z pomarańczami i imbirem
Dziś będzie nieco orientalnie, bo imbir i pomarańcze zawsze kojarzą się z kuchnią azjatycką. Imbir działa rozgrzewająco na nasz organizm więc o tej porze roku jest idealnym dodatkiem do różnych potraw i napojów. Soli nie ma potrzeby używać, bo przyprawy i dodatki są wystarczająco intensywne. Składniki na potrawkę z wołowiny: - 50 dag chudej wołowiny - 1 pomarańcza, skórka i sok - kawałek imbiru. ok 2-3 cm - 1 duża marchewka lub dwie mniejsze - 2 cebule dymki, biała i zielona część - 4 łyżki sosu sojowego - 2 ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Apetyczna babeczka
Autor
Apetyczna babeczka
Inspiruje mnie to co nowe i czego jeszcze nie znam. Smakuję, gotuję... i już nie mówię „nigdy”...
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
babeczki, mięso, imbir, ryż, sosy, wołowina, makarony, makaron, potrawka, makaron z patelni, dania z makaronem
Inne przepisy z Apetyczna babeczka
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję