Połączenie smaków może się wydawać niecodzienne, ale zapewniam, że sałatka smakowała wybornie. Robiłam ją gdy miałam świeże czereśnie, ale z mrożonych też można ją wykonać. Można też zastąpić czereśnie borówką, truskawką lub arbuzem. Wazne jest aby były w sałatceconajmniej dwa rodzaje owoców. Składniki na 2 duże porcje: 2 garście rukoli kilka gałązek świeżego tymianku i koperku 1 garść świeżej bazylii 1/2 szklanki czereśni 4 morele 2 jajka 1 filet z kurczaka 200 g 1 łyżeczka przyprawy do kurcza... czytaj dalej...
Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce. Mieszkam we Wrocławiu.