Francuskie cudo!

Francuskie cudo!

Francuskie cudo!

  Pamiętam jak kilka lat temu, będąc we Francji, zadziwiła mnie olbrzymia różnorodność serwowanych tam tart. Ludzie piekli je z przeróżnymi nadzieniami, zarówno na słodko jak i na słono. Zazwyczaj podawane na ciepło, równie dobrze smakują na zimno. Tarty to takie ekskluzywne francuskie wersje pizzy. Tu na pewno fani włoskiej pizzy się ze mną nie zgodzą, ale warto zaryzykować to stwierdzenie :) Na kruchym spodzie można ułożyć dowolnie wybrane składniki, oddać się fantazji i tworzyć. Składniki na ciasto: 200g mą... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pani Wiosny

Autor

PaniW

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, ciasto, ser, ser żółty, feta, francuskie, sosy, pizza przepis, pizza , ciasto na pizze, fasola, bułki, ser feta, tarta na słodko, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, kruche ciasta, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, ciasto francuskie, ciasto na zimno, bułka pszenna, czerwona fasola, fasola czerwona, sos do pizzy

Inne przepisy z Kuchnia Pani Wiosny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.