Święta minęły bezpowrotnie, hucznie weszliśmy w Nowy Rok. Teraz nadszedł czas na normalne i w miarę spokojne życie. Nagle trzeba ogarnąć wszystko po tej krótkiej przerwie. Jedni wracają do pracy, inni do szkoły, a jeszcze inni wchodzą w szarą codzienność pozostając w domu. Nie ma jednak mowy o nudzie, tu dla odmiany czeka wiele spraw do zalatywania, zapanowania i zorganizowania. A na blogu jeszcze trochę świątecznie. W przerwie między Świętami a Nowym Rokiem na naszym stole pojawił się schab. Jego... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Ależ on pysznie się prezentuje!Szczególnie z tymi ziemniaczkami mniamku:)
Nigdy nie jadłam. Polecam do tego yerba mate . Ja zawsze piję, ma różne smaki i jestem strasznie zadowolona, polecam !
Wygląda to bardzo smakowicie. Jaki cydr stosujesz? Na sklepowych półkach widuję cydr lubelski. Może być taki?
Akurat do tego przepisu mialam cydr z Francji, ale ten Lubuski stosowalam juz w kuchni i z powodzeniem moze byc.pozdrawiam