Drożdżowe bułeczki z mięsno-pieczarkowym nadzieniem

Drożdżowe bułeczki z mięsno-pieczarkowym nadzieniem

Drożdżowe bułeczki z mięsno-pieczarkowym nadzieniem

Patrząc na ten przepis zastanawiałam się czy to aby nie jest jakiś żart. Wszystko w nim budziło moją wątpliwość – ilość drożdży, ilość płynów w stosunku do mąki, zaparzanie jej gorącym płynem, dodatek jajka – w ten sposób nigdy nie przygotowywałam ciasta drożdżowego. Postanowiłam jednak zaryzykować, a skoro piszę o tym tutaj, znaczy to, że wszystko jednak wyszło świetnie. No… prawie świetnie;) Nad kształtem muszę jeszcze popracować;) Myślę, że nawet takie plastry/roladki bez skręcania ich faj... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Na Talerzu

Warto przeczytać

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

SmakiNaTalerzuSmakiNaTalerzu

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, mielone, pieczarki, kurczak, pierś z kurczaka, pierś kurczaka, pierś, piersi, drożdżowe, mięso, curry, roladki, sosy, ciasto drożdżowe, bułki, mak, śniadania, kurczak z pieczarkami, pieczarki w cieście, jajka z farszem, mięso mielone, kurczak curry, dania z piersi kurczaka, ciasto z makiem, kurczak pieczony, kurczak z warzywami, mięsa pieczone, bułka pszenna, sos pieczarkowy, ciasta bez pieczenia

Inne przepisy z Smaki Na Talerzu

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.