Niemieckie ciasto z czerwonych porzeczek
Niemieckie ciasto z czerwonych porzeczek
Przepis na : deser
Pochodzi ze Szwabii i zwie się „Träubleskucha” – ciasto z czerwonych porzeczek, znalazłam tutaj , a przygotowanie go to był strzał w dziesiątkę! To przepis babci autorki, a jak wiadomo – babcine receptury są najlepsze. Sama pamiętam jak zarówno u jednej, jak i u drugiej babci rósł krzak czerwonych porzeczek. Zawsze najlepiej smakowały zerwane prosto z krzaka. Teraz niestety krzewów dawno nie ma, więc owoce muszę kupować. Smak nie ten sam, jednak w słodkich wypiekach sprawdzają się zn... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Poezja smaku
Autor
PoezjaSmaku
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mielone, czerwona porzeczka, ciasto, naleśniki, sernik, ciasto z porzeczką, malinowe, sosy, wiśnia, ciasto 3 bit, babki, naleśnik, deser, desery, szybkie ciasto, ciasteczka, ciasto na naleśniki, ciasto z orzechami, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, czekoladowe naleśniki, proste ciasto, najlepszy sernik, ciasto ucierane , sernik pieczony, proste i szybkie ciasto, czekoladowe ciasteczka
Inne przepisy z Poezja smaku
Dodaj komentarz