Wegetariańskie chili con carne

Wegetariańskie chili con carne

Wegetariańskie chili con carne

Wersja wege klasycznego meksykańskiego dania jest lepsza, smaczniejsza niż oryginał. Wegetariańskie chili con carne jest przy tym łatwe do zrobienia. No i zdrowe. Czas : 30 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji: 4 Nazwa dania powinna brzmieć: chili sin carne, bo przecież nie ma w nim mięsa, ale w gruncie rzeczy nie ma to żadnego znaczenia. Przecież są wegetariańskie flaki i nikomu to nie szkodzi:) No i w ogóle są pyszne. Takie samo jest wegetariańskie chili con carne – raz spróbujesz i będziesz chcieć w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, tortilla, pieczarki, mięso, sosy, mielone, bez pieczenia, mięso mielone, wołowina, dania mięsne

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.