Jest to przepis na gotowe danie.Wykorzystamy tutaj przepis podstawowy na włoskie kopytka http://jollowanie.blogspot.com/2014/10/gnocchi-czyli-woskie-kopytka.htmlGdy już mamy ziemniaki odparowane, zmielone lub przeciśnięte przez praskę, ostudzone,dodaliśmy kolejno żółtka, ser parmezan, gałkę muszkatułową i masło oraz wymieszaliśmywszystko razem(BEZ MĄKI), Odkładamy troszkę ciasta do blendera lub miksera.Dokładamy bazylię w ilości jakiej chcemy, im więcej tym smak bazylii będzie bardziej intensywny.Ws... czytaj dalej...
Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...Lubię gotowanie szybkie i bez konserwantów, takie które odżywi moje ciało i duszę, nie zawsze dietetyczne ale zawsze smaczne